Sloni 2021
Zoo Chomutov, Zoo Košice, Zoo Liberec, Zoo Brno, Zoo Olomouc, Zoo Plzeň, Zoo Ústí nad Labem, Zoo Vyškov, Zoo Hodonín, Zoo Ostrava, Zoo Chleby, Zoo Hluboká nad Vltavou, Zoo Na Hrádečku, Zoo Bratislava, Zoo Jihlava, Zoo Spišská Nová Ves, Zoo Děčín, Zoo Bojnice

Pozvaní hosté:

Ačkoliv bylo zasedání zorganizováno velmi narychlo a by- lo omezeno některými protikoronavirovými opatřeními zúčastnili se opět zástupci všech zoo, které v ČR a SR slony chovají, respektive zúčastnil se i zástupce Zoo Pl-zeň, která dlouhodobě chov slonů plánuje.
Počtu účastníků odpovídal také počet příspěvků do dis-kuze. Mezi nejzajímavější patřil příspěvek Zoo Bojnice o výstavbě nového pavilonu pro slony africké, příspěvek Zoo Lešná o narození prvního mláděte afrického slona v historii jejich chovu v ČR a SR a příspěvek Martina Kristena ze Zoo Praha s titulem „Shrnutí výskytu herpes viru u slonů afrických a průlom v léčbě v Americe“ na zá- kladě přednášek z konference v americkém Denveru z roku 2019.
Přednáškami a diskuzí byly vyplněny oba dny, ale samo-zřejmě jsme věnovali čas také prohlídce ostravského pa-vilonu slonů a celé Zoo Ostrava.

Foto ze zasedání